вторник, 10 октомври 2017 г.

Тази година една от основните теми, по които работи ДГ ‚Брезичка“ е „Здравословно хранене“, като за всеки месец са планирани различни подтеми.
 През месец октомври стартираме с темата „Плодове и зеленчуци“.В седмицата 2-6.10.2017 г. децата от всички групи научиха нови неща за ползата от плодовете и зеленчуците, за това как се отглеждат , съхраняват и преработват.
Ето част от педагогическите ситуации в различните групи:
Най- малките деца от гр. „Всезнайко“  на педагогическа ситуация на тема: „Растем здрави и силни с даровете на есента-зеленчуци“.
Децата се запознаха с разпознаването , назоваването и обследването на зеленчуците.На помощ „долетя” интерактивната пчеличка Мая, която им  помогна в игрите  за откриване на зеленчуци .







Втора група „Врабче“ работи по темата „Плодовете и зеленчуците- полезните храни“.
Чрез презентация децата актуализираха знанията си за ползата им, а след това ги  претвориха в  цветове и форми.






Изхождайки от това колко полезни и вкусни са зеленчуците, децата от групата „Мечо Пух“ приготвиха сандвичи , като проявиха много   въображение и творчество при украсата им. Пред очите им оживяха калинки,пеперудки,цветя и човешки лица.
Емоцията от това да сътворят нещо и след това да го опитат, беше неописуема.











 Направих си сама туршия,
в мазето ще я скрия.
Гледах мама как я прави
и избрах пиперки здрави,
краставички, магданоз,
сложих и оцет, и сол,
та когато дойде зима
и за куклите да има.

Ето как се потрудиха децата от четвърта група „Шарена дъга“,които вече могат да помагат за приготвянето на зимнината у дома.

     





     







Няма коментари:

Публикуване на коментар