петък, 19 април 2019 г.


„Да съхраним традициите“

На 18.04. в гр. Шумен се откри детския фолклорен фестивал „Да съхраним традициите“, организиран от ДГ „Слънце“ с подкрепата на Община Шумен. В него взеха участие над 400 деца, присъстваха деца от Шумен, Нови пазар, Велики Преслав, села от Шуменска област, От Сливен, Ямбол, Нова Загора.
Фестивалът има за цел съхраняването и популяризирането на фолклорните традиции и обичаи, оставени като  културно и национално богатство  от нашите деди.
На фестивала децата изявиха  своите таланти пред връстниците си  в четири категории- представяне на обичай или традиция , български народен танц, приложно изкуство и фолклорно пеене.
В категория фолклорно пеене участва Доника Шикова от трета група „Врабче“, която е носител на златни медали от национални фолклорни фестивали и заслужено получи бурни овации от  публиката… и грамота за участие от журито.
Въпреки това, пожелаваме на Доника да развива своя талант и все така да покорява сцените и  да радва публиката , защото такива деца като нея са надеждата, че българското народно творчество ще бъде съхранено .








Няма коментари:

Публикуване на коментар