четвъртък, 16 май 2019 г.


Спортен празник  „Весел старт“


На 15 май от 17.30 часа в зала „Арена Шумен“  се проведе традиционният спортен празник на детските градини „Весел старт“  . Тазгодишното издание е включено в програмата със събития, с която през 2019 г. се отбелязват 130 години от началото на предучилищното образование в града.
В спортния празник  се включиха деца от подготвителните групи на 18 детски градини, заедно с техните родители. Общо 645 деца и родители взеха  участие в проявата.




















Участниците  показаха  уменията си в игрите по баскетбол, футбол и лека атлетика. Треньори от УСШ „Хан Крум“ направиха демонстрации по таебо, карате и йога  , а  децата и родителите изпълняваха  елементи от тези спортове под ръководството на специалистите.







Жури с председател Даниела Савчева, началник на отдел „Образование, наука и развитие“ в общината и членове доц. Чавдар Сотиров, декан на Педагогическия факултет в ШУ „Еп. К. Преславски“, проф. Росен Алексиев, преподавател в ШУ и Валентин Савчев, директор на УСШ „Хан Крум“  оценяваха представянето на участниците.
Всички деца  получиха грамоти и подаръци - баскетболни кошове и домино с букви. Организатор на проявата е Община Шумен съвместно с УСШ „Хан Крум“ и детските градини.




Няма коментари:

Публикуване на коментар