неделя, 24 март 2019 г.



Детската работилница за забавни експерименти и задачи

 „Страна на науката” 

В рамките на месец два пъти в ДГ "Брезичка" гостува детската работилница за забавни експерименти и задачи „Страна на науката". Децата от трета и четвърта група наблюдаваха опити с вода и различни вещества, разбраха що е то движеща се рисунка и как се прави. Опитите не само изненадват децата, но провокират интереса им научно да си обяснят причината за конкретния факт или явление.

На гости на трета група "Врабче"










При децата от четвърта група- "Мечо Пух"

























 Детската работилница за забавни експерименти и задачи „Страна на науката”  предлага весели, интересни и познавателни занятия по природни науки и математика за деца от 5 до 14 години, както и за техните родители.
По време на занятията децата извършват експерименти и участват в познавателни игри, чрез които в ролята на малки откриватели попадат по забавен и интересен начин в красивия свят на науката.Занятията са обвързани и съобразени с възпитанието на децата от детските градини, с учебното съдържание по природни науки и математика в съответните степени на обучение, варират съобразно възрастта на участницитеРаботата на децата в е организирана в групи, съставени от 6 до 20 деца. Продължителността на едно занятие е 40 минути за най-малките участници и 60 минути за по-големите. Занятията се провеждат в ПМГ „Нанчо Попович”, Шумен.

Ако проявявате интерс, може да посетите интернет адреса на работилничката  и да експереминтирате с детето си, потапяйки го в света на науката:

 www.scienceland.co/workshop.html


Няма коментари:

Публикуване на коментар