сряда, 31 октомври 2018 г.


Единадесета научно-практическа конференция „Водим бъдещето за ръка”


Министерство на образованието и науката и Регионално управление на образованието – Шумен с подкрепата на кмета на града и областния управител организират ЕДИНАДЕСЕТАТА НАУЧНО-ПРАКТИЧЕСКА КОНФЕРЕНЦИЯ „ВОДИМ БЪДЕЩЕТО ЗА РЪКА” в периода 29-31 октомври 2018 г. в гр. Шумен.
Научно-практическата конференция "Водим бъдещето за ръка" има за цел да отговори на съвременните предизвикателства пред българското предучилищно образование чрез съхраняване и обогатяване на традицията, както и чрез популяризиране на добрия педагогически опит и творчески потенциал на учителя в детската градина.
Задача на конференцията е непрестанното повишаване на професионалната компетентност на предучилищните педагози в съответствие с потребностите, произтичащи от динамиката на науката, общественото развитие, промяната в нагласите и мотивацията за учене през целия живот.
Гости от цялата страна ще представят доклади в три тематични направления, а през първия ден посетиха различни ДГ, за да наблюдават добри педагогически практики, включително и в ДГ „Брезичка“. Открити педагогически ситуации се проведоха в групите „Всезнайко“, „Врабче“ и „Мечо Пух“ от учителките на групите Петя Илиева, Тодорка Неделчева и Петя Атанасова по направленията „Изобразително изкуство“ , „Конструиране и технологии“ и „Математика“ Гостите наблюдаваха и музикални игри, водени от музикалния ръководител Веселина Дончева.












По- късно децата засадиха две дървета Гинко билоба в красивия еко- парк на градината, от който гостите останаха възхитени, а с подобни дейности децата обогатяват своите познания  и екологична култура. 










Ежедневната работа, различните дейности , събития и проекти, по които работи нашата ДГ са показател , че       задължителното предучилищно образование доказва своята най- важна задача- да е гарант за училищната готовност на децата- бъдещето, което водим за ръка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар